De Relatiescan

De online hulp bij relatieproblemen


Doe de scan

Jullie hebben een relatie maar er schuurt iets, je vraagt je af wat er wringt. Het duidelijk maken en bespreken met je partner is moeilijk. Doe allebei, maar apart van elkaar, de Relatiescan dan krijgen jullie snel inzicht in overeenkomsten en knelpunten waardoor het praten met elkaar veel makkelijker is.

Geloof in je eigen kracht en mogelijkheden. Breng de muziek terug in jullie relatie!

Een gelukkige relatie komt niet vanzelf

Bij relatie problemen raken mensen uit hun evenwicht. Emoties en onzekerheid krijgen de overhand, praten over emoties, gevoelens en gedachten wordt steeds moeilijker. Het gevaar bestaat om door te modderen, interesse in elkaar te verliezen en steeds verder uit elkaar te groeien wat uiteindelijk kan leiden tot een scheiding. Het goed houden van een relatie gaat niet vanzelf. Met elkaar praten, oog hebben voor elkaars leven, wensen en zorgen en intimiteiten met elkaar delen is nodig om elkaar niet te verliezen.

Om (echt) paren hierbij te ondersteunen hebben wij een online tool ontwikkeld. Wij willen een steentje bijdragen aan het hebben van een gelukkige relatie en het voorkomen van onnodige of complexe scheidingen. Het creƫren van een veilige omgeving voor de kinderen is hierbij een belangrijke insteek. Als kinderen ervaren dat hun ouders door goede communicatie en het gezamenlijk vinden van oplossingen hun problemen kunnen oplossen leren zij om dit zelf ook te doen.

Waarom online?

  • Jullie krijgen de ruimte om gevoel, gedachten en wensen kenbaar te maken zonder inmenging van elkaar
  • Door de structuur van de vragen en het opschrijven van de antwoorden worden jullie gedwongen om na te denken over wat er aan de hand is
  • Jullie eigen rol en die van de ander m.b.t. jullie relatie wordt objectief onder de loep te genomen
  • Jullie antwoorden staan naast elkaar in het rapport. Zo komen jullie op objectieve wijze gedachten en gevoelens van de ander te weten


Aan de slag

De Relatiescan

De Relatiescan is opgebouwd uit twee modules:

  • Een interview over gedachten, gevoelens en zorgen met betrekking tot verleden, heden en toekomst van de relatie
  • De test; Quality of Relationship Inventory (QRI)

Na het maken van de modules ontvangen jullie van de Relatiescan een rapport met resultaten, een uitgebreide verdieping met uitleg en tips. Het rapport maakt helder wat er goed gaat en waar knelpunten zitten. Lees het rapport eerst zelf zorgvuldig door, neem hier de tijd voor. Kies een rustig moment om het gesprek met elkaar aan te gaan. Probeer de tips te gebruiken tijdens het gesprek.

Klik hier voor een voorbeeldrapport.

Grip op Scheiden

Is scheiden onvermijdelijk, zorg dat je alles goed regelt in het belang van de kinderen. De vragenlijsten helpen hierbij.

Grip op Scheiden is opgebouwd uit drie modules:

  • 1. Een interview over gedachten, gevoelens en zorgen met betrekking tot verleden, heden en toekomst.
  • 2. Voorbereiding op het ouderschapsplan.
  • 3. FinanciĆ«le zaken.

Na het maken van de modules ontvangen jullie van Grip op Scheiden een rapport met resultaten, een uitgebreide verdieping met uitleg en tips. Het rapport maakt helder wat er goed gaat en waar knelpunten zitten. Lees het rapport eerst zelf zorgvuldig door, neem hier de tijd voor. Kies een rustig moment om het gesprek met elkaar aan te gaan. Probeer de tips te gebruiken tijdens het gesprek.

Klik hier voor een voorbeeldrapport.

Extra: Ik in de Relatie

Wil je inzicht krijgen in jouw individuele karaktertrekken en gedragsstijlen maak dan Ik in de Relatie. Het rapport laat zien wat jouw rol is in de communicatie met je (ex)partner en geeft tips en trucs waardoor het gesprek makkelijker wordt.

Klik hier voor een voorbeeldrapport.

Over ons

Hetty van der Hek

Hetty van der HekNa mijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige ben ik psychologie gaan studeren aan de UVA te Amsterdam. Tijdens mijn studie ben ik me gaan specialiseren in het ontwikkelen van vragenlijsten, doen van statistisch onderzoek. Na werkzaam te zijn geweest op de Universiteit en in het bedrijfsleven, heb ik nu sinds 2014 mijn eigen onderzoeksbureau (www.vanderhek.org)

In de ontwikkeling en uitvoering van de methode Van-Elkaar ligt voor mij de uitdaging: mensen die te maken krijgen met tegenstrijdige gevoelens en belangen op laagdrempelige wijze helpen om zelf de regie te hervinden, zelf oplossingen te zoeken en te vinden. Oplossingen die voor beide partners acceptabel zijn.

Annette Teunissen

Annette TeunissenAls verpleegkundige, thuiszorg-coordinator en vrijwilliger bij maatschappelijk betrokken organisaties heb ik ervaren dat lichamelijke en geestelijk gezondheid en sociaal en maatschappelijk welzijn hand in hand gaan en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Om de samenhang tussen deze elementen en om de gedachten, gevoelens en het gedrag van mensen beter te begrijpen ben ik Toegepaste Psychologie gaan studeren. Mijn kennis, levenservaring en oprechte betrokkenheid met betrekking tot maatschappelijke problemen en persoonlijk leed hebben geleid tot het ontwikkelen van een methode om mensen met relatieproblemen te ondersteunen bij het vinden van een nieuw evenwicht in hun leven.